Hvad er Apple CarPlay?

Apple CarPlay er en sikrere måde at bruge din iPhone i bilen på. Med Apple CarPlay kan du styre alt det, du vil gøre med din iPhone, mens du kører, direkte på bilens indbyggede skærm. Du kan få retningsanvisninger, foretage opkald, sende og modtage beskeder og lytte til musik. Bare tilslut din iPhone og kør.
For flere oplysninger bedes du besøge Apple Carplay-hjemmesiden.

Hvilke Nissan-biler understøtter Apple CarPlay™?

For at se, hvilke biler er udstyret med Apple CarPlay™, bedes du besøge https://www.nissan.dk/ejerskab/nissan-system-til-oplysning-og-underholdning/nissanconnect-udrustede-køretøjer.html. Efterhånden som nye Nissan-biler bliver udstyret med Apple CarPlay, vil Nissan informere om dette. Hver Nissan-model skal være specielt designet til Apple CarPlay, og derfor er modeller, der blev solgt, før Nissan introducerede Apple CarPlay, ikke kompatible.

Hvilke enheder (telefoner) er kompatible med Apple CarPlay?

For at bruge Apple CarPlay skal du have en iPhone 5 eller nyere med iOS 7.1 eller nyere. Apple CarPlay er ikke kompatibelt med andre enheder end Apple (Android/Windows).

Hvor finder jeg Apple CarPlay-appen?

Der er ikke nogen app til Apple CarPlay. Det er del iPhones operativsystem (iOS) (integreret i telefonen) på alle iPhone 5 og nyere. Sørg for at have den seneste software installeret på telefonen for at få det bedste resultat. Siri skal også tændes under Indstillinger.

Hvordan aktiverer jeg Apple CarPlay i min iPhones indstillinger?

Når du ikke kører, og tilslutter din telefon for første gang, bør du få vist en besked, der spørger, om du vil oprette forbindelse til bilen, mens telefonen er låst.

Sørg også for, at Siri er tændt. Gå til indstillinger > Generelt > Siri. Træk knappen til højre for at aktivere Siri.

Følg dette link for flere oplysninger om, hvordan du bruger CarPlay med din iPhone.

Hvordan parrer jeg min smartphone med Apple CarPlay-systemet?

Du skal sætte et Apple-godkendt USB-kabel i USB-porten.

Apple CarPlay fungerer kun med telefonen sat i USB1. USB2 opretter ikke forbindelse til Apple CarPlay.

Hvorfor skal jeg bruge et USB-kabel med min iPhone?

Apple CarPlay kræver i øjeblikket brug af et Apple-godkendt USB-kabel.

Kan jeg stadig streame Bluetooth-audio til iPhone?

Bluetooth-audio kan ikke bruges fra den enhed, der er sat i USB-stikket og kører Apple CarPlay. Du kan streame Bluetooth-audio fra en anden enhed. Du kan vælge Bluetooth eller andre kilder.

Understøtter Apple CarPlay-apps flere telefoner og førere?

Ja, men kun én telefon ad gangen. Bilens system (hovedenheden) genkender kun iPhonen, hvis det er sat rigtigt i USB-porten.

For at skifte til en anden iPhone skal du bare sætte den nye iPhone i USB-porten og følge instruktionerne på skærmen.

Hvor finder jeg vilkår og betingelser for Apple CarPlay?

Ved at bruge Apple CarPlay indvilliger du i følgende: Apple CarPlay er en tjeneste, der stilles til rådighed af Apple Inc. i henhold til dennes vilkår og betingelser. Nissan er derfor ikke ansvarlig for Apple CarPlay eller dets funktioner/applikationer. Når du bruger Apple CarPlay, bliver bestemte informationer fra bilen (herunder dens position) overført til din iPhone. I forhold til Nissan, har du det fulde ansvar for din og andre personers brug af Apple CarPlay.

Oplader min iPhone®, mens den er tilsluttet USB-stikket?

Ja, men den oplader evt. langsommere end normalt, afhængig af brugen af CarPlay (flere apps kørende: Navigation, musik og beskeder …).

Skal min telefon være låst op for at bruge CarPlay?

Nej. Når du tilslutter din telefon for første gang, bliver du bedt om at give tilladelse til, at CarPlay må fungere, mens telefonen er låst. Du kan til enhver tid ændre denne indstilling under Indstillinger-->Generelt-->CarPlay. Vælg bilen og skift mellem indstillingerne tændt/slukket.

Har jeg brug for en datapakke?

For at alle funktionerne i Apple CarPlay kan fungere korrekt, er det nødvendigt at have en kompatibel iPhone, en mobilforbindelse og en datapakke. Nogle funktioner fungerer uden en dataforbindelse (3G eller 4G).

Funktioner / apps / software / hardware

Apple CarPlays funktioner kan forringes eller mistes, hvis operationssystemer, hardware, software eller andre teknologier, der er vigtige for systemet, ændres uden at Nissan har indflydelse på dette. Apple CarPlays drift kan også påvirkes af ændret lovgivning.

Problemer med ydelsen. Indlæser langsomt.

Når Apple CarPlay er i drift, påvirkes systemets ydelse af styrken af mobilforbindelsen og selve telefonens ydelse. Hvis systemets ydelse forringes:
•Tjek styrken af mobilforbindelsen. Vent på et stærkere signal, hvis den er svag
•Kobl din telefon fra og til igen
•Luk alle apps og genstart dem
•Sluk for iPhonen og tænd den igen

Kan ikke starte Apple CarPlay, selvom den er forbundet med bilen. Også andre problemer med ydelsen.

1. Det anbefales at bruge de Apple-godkendte kabler, der fulgte med din telefon, og bekræfte, at den nyeste software er installeret.
2. Tjek, at USB-kablet er sluttet til den rigtige USB-port. Slut USB-kablet til USB1-porten.
3. Tjek, at Apple CarPlay er tændt, under Indstillinger-->Hovedmenu på iPhonen.
4. Enheden er ikke kompatibel med CarPlay. 

Tjek kompatibilitetskravene.

Kan ikke aktivere Siri med knappen på rattet.

1. Sørg for at trykke på TALE-knappen på rattet og holde den nede, i stedet for kun at trykke på afbryderen.
2. Siri-indstillingen er ikke tændt på telefonen. Tænd for SIRI på din telefon.
3. Sørg for at bruge et Apple-godkendt kabel. Kablet er evt. ikke tilsluttet korrekt. Kobl USB-kablet kablet fra og til igen, og sørg for, at det er sluttet til USB

Jeg kan ikke indstille den rigtige lydstyrke.

Lydstyrkeknapper (knapper på rattet eller lydstyrkeknappen) bruges til at styre lydstyrken af audio, ringetonen og Siri/navigation, afhængigt af, hvad der aktuelt høres gennem bilens højttalere. Lydstyrkekontrollen bør automatisk skifte tilbage til audio/musik-lydstyrke, når navigation/Siri er afsluttet. I visse tilfælde skal brugeren vente, før lydstyrken af musikken kan indstilles.

Hvis du oplever, at du styrer lydstyrken for navigation i stedet for musikken, skal du tjekke, om iPhonens skærm er slukket. Ellers kan du sætte telefonen på lydløs for at få den bedste ydelse.

Apple Maps-betjeningselementer er svære at finde.

Apple Maps-betjeningselementer åbnes ved at trykke på skærmen. Lydløs, Zoom, 3D-kort osv.

Hvordan afslutter jeg Apple CarPlay?

For at bruge Nissan-overfladen skal du trykke på en af de fysiske knapper til venstre for skærmen eller en af de fysiske knapper ved siden af Display Commander (scrollhjulet).

For at stoppe Apple CarPlay helt skal du frakoble USB'en.

Hvor er mine andre apps? Kalender/E-mail/Facebook/Waze/NissanConnect